Nieuws

Van 2 februari 2019 tot 16 februari werkten 12 studenten van Vives en 12 van Howest op de Filipijnen samen met 24 studenten uit 4 Filipijnse universiteiten aan projecten uit verschillende organisaties. 2 groepjes werkten samen met hun enthousiaste coaches in de Payoga.


Een deel van de opbrengst van de solidariteitsactie van de Broederschool te Roeselare gaat jaarlijks naar de Payoga-Kapatagan. In 2017 konden zo 52 varkens aangekocht worden om gezinnen mee op weg te helpen.


In 2018 ging  de opbrengst naar de aankoop van een kleine vrachtwagen (5 ton) die in de verste uithoeken de producten van de boeren kan ophalen.


Dank je wel aan de Broederschool te Roeselare !!

Met de inkomsten van de verkoop van producten en een lening kon de Payoga-Kapatagan haar eigen grote vrachtwagen kopen. Daarnaast startten ze via een lening van ICCO de bouw van een nieuwe opslagplaats, kantoorruimte en vormingsruimte.

 

In 2017 publiceerde de Europese Unie, The British Council, Philsen en the United Nations een rapport over de toestand van sociaal enterpreneurschap in de Filipijnen: "Reaching the farthest first."


Op pagina 22, 23 en 24 gaat het over de Payoga-Kapatagan en is Mang Kikoy en de general manager Julie M. Flores aan het woord. Weeral een serieuse erkenning van hun werk!!Payoga-Kapatagan ging een lening aan bij ICCO voor de uitbreiding van de productiecapaciteit van organische mest.

Voor meer informatie zie:Op 12 december 2017 kreeg de Payoga-Kapatagan bezoek van een delegatie van het Provinciebestuur West-Vlaanderen onder leiding van gedeputeerde Jean de Bethune. Ook 5 docenten van Howest, 5 van Vives, iemand van 11-11-11 en verschillende Filipijnse partnerorganisaties namen deel.

Van 6 tot 16 december 2016 was een delegatie van het provinciebestuur West-Vlaanderen op de Filipijnen om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor samenwerkingen tussen verschillende organisaties op de Filipijnen met linken met de provincie.


De Payoga-Kapatagan nam enthousiast deel aan de vergadering en kreeg bezoek op 8 december. Op de foto van links naaar rechts: Claire Santiago van Payoga, Tine Vanhee van Trias, Jan Dessein van het Wereldhuis van de provincie, Julie Madrid Flores, coordinator van de Payoga en Sonnie Evangelista uit Roeselare.

Op 10 september 2015 vierde de Payoga-Kapatagan haar 30 jarig bestaan

30 jarig bestaan.
Foto's van de viering van 30 jaar Payoga.